~14 år och våldtagen~

Dagens Tankar

Uppdatering av hemsidan

Hej bloggen 

Jag har börjat ta tag i uppdateringen av hemsidan, de lär ta lite tid men i slut ändan blir det nog helt okej. Bland annat strukturerar jag om kategorierna till min blogg inlägg och går ner från ca 25 st till ca 10. Jag har även påbörjat min tidslinje där av är den sidan just nu lösenordsskyddad då jag vill lägga ut den offentligt först när jag har nöjd med utformningen, vilket är på god väg i alla fall. Jag skall även strukturera upp startsidan bättre igen och se vad jag skall göra där nu :) Något spännande blir det nog i alla fall. Vi får helt enkelt se. Jag tar lite i taget och känner mig hitills rätt nöjd med bloggandet jag gjort. Hållit någon form av rutin på det i alla fall! vilket alltid är något. 

just nu sitter jag i skolan och väntar på mamma. Jag skall skriva ut lite innan hon kommer hit och tänkte då även passa på att skriva av mig här. En sak jag märkt sista tiden är att jag har så sjukt lätt att få ångest känslor i kroppen. minsta lilla grej så blir jag nojjig, orolig och sorgsen. Ärligt vet jag inte riktigt varför. Funderar på om det har med plugget att göra samt jobb och allt annat runt om kring. det är skönt att åtminstonde kunna skriva av mig här. Det ger mig någon form av andnings hål. Men jag är ändå orolig för mitt mående, rädd för att kracha och att allt skall gå åt H-vete! ska bli skönt att få åka bort några dagar nu i helgen och kanske kommer jag hem med lite mer energi en vad jag åkte i väg med. så hoppas hoppas! 

Nu ska jag sluta skriva och gå till skrivaren i stället så jag är redo när mamma kommer! det gäller att ta det lungt i trafiken i dag då det är sånt busväder! så var rädda om varandra så hörs vi! 

Kramar Maggie 


Mina Nojjor

Hej bloggen 

Denna gång sitter jag hemma i soffan med youtube på när jag skriver. Jag har funderat på att skriva hela dagen medan ja var på jobbet. Har inte riktigt vetat vad jag skall skriva, men nu har jag kommit på ett ämne. på torsdag åker jag och mamma upp till Kramfors för att hälsa på vänner och i och med det kom jag på ämnet. Jag har sjukt mycket nojjor när det gäller att åka bort. Mycket handlar nog om att jag är rädd att göra fel, rädd för att göra bort mig, förstöra något, vara till besvär eller liknande. 

Med andra ord är jag nojjig. Inför resor och besök får jag ofta otroligt ont i magen. Det är som en orkan i magen och ofta känner jag att jag vill stanna hemma. Tur nog brukar jag bortse från dessa kännslor och efteråt så känner jag mig stolt och glad. Men nu till tre specifika nojjor som jag tänkte skriva lite närmare kring! 

Nojja 1

 • Som ni kan läsa på intro bilden till denna punkt så handlar denna Nojja om toaletten. Egentligen vet jag inte varför, men när jag är bortrest så blir jag alltid mer nojjig för toaletter än vad jag är i vanliga fall. Jag har ju min vanliga toalettfobi som alltid finns där, men när jag är långt borta så blir den 10 ggr värre. Egentligen inte på grund av det vanliga utan mer för att jag är rädd att en toalett skall vara trasig och att de glömt säga detta till mig, vilket kommer resultera i att jag inte kan spola eller att det blir översvämmning. Jag är orolig för att det skall finnas övervaknings kamera inne på toaletten eller att jag kommer bli inlåst. Orolig för att dörren inte skall vara ordentligt låst så att någon kommer att bara öppna dörren när jag sitter där. Som ni ser så är det massor av små saker som skapar en stor oro. Vilket leder till att jag håller mig så länge jag bara kan och det resulerar i magknip och ont i magen. URK! Vidare till nästa. 

 Nojja 2

 • Ofta när man besöker vänner, speciellt vänner man känt länge så brukar det säga att man skall "känna sig som hemma". Jag har otroligt svårt för att göra detta. Jag blir nojjig att att tänka så. Tror det handlar om min oro. Det känns helt enkelt olustigt att få gå och rota i folks skåp för att hitta saker. Att gå i någons kylskåp eller skafferi känst skumt. Även om de säger att det är okej så blir det konstigt. Det sjukaste är att jag säker precis samma sak till folk som kommer på besök till mig. Varför säger man ens "känn dig som hemma" när någon kommer hem till en? Sen vet jag inte om det är skillnad på om en person bor själv eller tillsammans med andra. En liten skillnad är det nog i känslan med tanke på att det är en sak att göra bort sig när man letar efter något då det bara är min kompis som kan se att jag kollar i fel skåp. Om det är andra som jag inte känner lika bra så skäms jag lätt. Nog om denna nojja och vidare till den tredje och sista. 

 Nojja 3

 • Den sista Nojjan jag tänkte ta upp denna gång är den som handlar om att jag är rädd för att vara i vägen. Jag har aldrig gillat att vara i centrum och ta plats. Visst jag gillar att få uppmärksamhet i bland och att bli uppskattad, vem gör inte det liksom. Dock tycker jag det är svårt att känna att jag har samma rätt till att finnas som alla andra. Det känns som att jag tar plats, att jag stör den jag är hos trots att den personen säger att den vill ha mig där.

  Just detta är sjukt svårt i mitt nuvarande förhållande. Jag har nog aldrig riktigt reflekterat kring det förens nu. Jag är relativt blyg och gillar därför inte att vara helt i centrum, jag är rädd för att vara i vägen och att prata för mycket. rädd för att inte bli/vara omtyckt. Tänk om den jag är hos tycker jag är jobbig. Det är alltid massor av tankar som snurrar runt i huvudet. Detta snurrar också i magen vilket gör att magen verker ännu mera. Det blir bara otroligt komplicerat och detta är något jag måste arbeta med själv. Något jag måste ta tag i, det hjälper att få höra att personen vill ha mig där men det är i bland svårt att tro på samt tolka personens kroppsspråk m.m. urk! 

Tack för att ni läste detta inlägg och hoppas ni tyckte det var ett bra inlägg. Vet inte när jag skriver nästa gång men som sagt jag försöker att få igång skrivandet igen. Jag kommer att ha med datorn upp till Kramfors och även försöka ta en del bilder som jag kan dela med mig av här. Som sagt säg till om ni har några idér som ni tycker jag skall skriva om. I år skall jag försöka se till att få klart utseendet på hemsidan! Vill som sagt få upp min nya header. vad tycker ni det skall vara där? hmm... kom med Idér! 

kramar så länge så hörs vi nån dag framöver. nu är klockan 01.02 så måste se till å krypa ner i sängen. tror jag skall ta lite sovmorgon i morgon faktiskt! unna mig en liten i alla fall! 

 

 

 


Pressentation

Hej bloggen 

Tidigt inlägg idag då. Inte jätte tidigt men tidigare än vanligt. Jag sitter i skolan igen och väntar på att vår lektion skall börja. Vi är inbokade i en föreläsningssal trots att det är seminarium... Lite läskigt då vi skall hålla en pressentation för våra seminariekamrater. på något sätt är det lättare då alla sitter i ett lite mindre rum med bänkar framför sig i stället för i rader av åhörarplatser med uppdragbara bord. Nu börjar kurskamrater droppa in och vi börjar om ca 12 minuter. Livrädd för vad vår beslutsgrupp skall säga kring vår utredning, nervös för att jag skall säga fel/göra fel... 

Det känns som att det kommer bli en lång dag. då vi nu har seminarium mellan 08-11 och jag jobbar sedan mellan 12-20... Dock bara att acceptera. Ta en sak i taget. Fokus här och nu. Dock är nackdelen att jag inte kan ta lugnande inför seminariet eftersom jag skall jobba sedan och gärna vill ha huvudet med mig på jobbet. 

nu skall jag sluta skriva så får vi höras vidare. Kramar så länge. 


litteratur seminarium

Hej bloggen 

Två dagar i rad! gör det inte till en vana för det lär jag inte kunna hålla   I dag sitter jag i skolan igen, vi skall först ha ett beslutsmöte och sedan lite grupparbete för att avsluta dagen med ett litteraturseminarium innan det är dags att åka hem till katten igen. Jag är som oftast i god tid ca 30 min... bara fortsätta så här så kommer studierna gå smidigt och jag hinner skriva av mig lite här innan allt sätter igång. Egentligen vet jag inte vad jag ville skriva i dag men tänkte ändå det kunde vara skönt att försöka få in rutinen igen. 

1482526294649

Nedräkningen inför nästa termin har börjat! snart är jag halvvägs och det känns så jäkla sjukt! nästan overkligt. vet att jag sagt det tidigare och det kommer jag stå fast vid och antagligen även tjata om ett tag till! De andra bör börja droppa in så sakterliga runt 10 så det börjar bli dags att avsluta det här inlägget. Just nu känns det ganska rörigt och ovessentligt det jag skrivit men så blir det vissa dagar då innehållet är lite oklart. Funderar på om jag skapp göra någon form av plan för vad jag skall skriva om. inte en lika tydlig och genomgående som senast men ändå någon plan i fall att jag få idé torka när lusten att skriva faller in. Hmmm... det tål att tänkas på...

 • är det något ämne ni är sugna på som ni skulle vilja att jag skriver något om? 

Nu skall jag avsluta och försöka ha koll på om någon från min arbetsgrupp dyker upp. ha det gött så länge så hörs vi fram över! bjuder på en kamel bild från i sommras som avslut! 

20170712_125722

 


ett år till

Hej bloggen 

Nu är det betalt för ett år till! Igår passade jag på att beställa lite kurslitteratur och att betala abonemanget för min hemsida. Det känns skönt att ha det gjort även om det ibland känns ovärt de eftersom jag till och från är så dålig på att skriva. Dock är det skönt att ha den så att jag kan skriva då jag känner ett behov av det. I morse hade jag fått hem min utredning och mitt beslut från socialpsykeatrin angående boendestöd vilket var oerhört skönt. Även om jag visste att det var godkänt och att jag skulle bli beviljad stöd så är det skönt att ha fått hem det på papper! 

Jag r viktig

Jag har tjatat om det jag vet men det är så otroligt viktigt. Jag är viktig i mitt liv och det är just därför jag insätt att jag behöver hjälp. Till en början kände jag mig svag, misslyckad etc. men ju mer jag tänker på det så har jag insätt hur stark jag är! Jag har vågat be om hjälp innan allt rasar totalt. innan jag krachade och gick in i väggen så sträckte jag ut en hand i hopp om att få stöd. Där av är jag stark, jag vågade visa att jag inte alltid klarar allt själv utan att jag är i behov av stöd. För mig är skolan viktig och för att den skall fungera behöver jag stöd i min hemsituation. Det är inte en svaghet att be om hjälp, det är en otrolig styrka att våga visa sig mänsklig. Jag är ingen super hjälte och nu vill jag få ordning hemma! Det är dags nu för en total utrensning och städning! 

Jag vill få upp min nya bokhylle idé, sätta upp min anslagstavla i glas som jag kan vecko planera på. det är dags att få ordning på tillvaron och skapa nya bra rutiner. Jag vill fortsätta jobba på att vara mer flexibel och att inte klanka ner på mig själv. Jag vill inse att jag är bra som jag är. 

I flera år har jag arbetat för detta och det tar tid, det måste få ta tid. Efter år 2017 som faktiskt varit mitt bästa år hitills så vill jag bara fortsätta växa som människa. Fortsätta omge mig med personer som ger mig energi och glädje. hitta nya bekanskaper och behålla kontakten med dem som betyder något för mig. Fortsätta utvecklas både själv och med hjälp av andra. 

Krachat

Jag vill ta tag i mitt mående, men jag har inte satt upp några nyårslöften, Jag vill ta en sak i taget. Ta allt i min takt för att inte känna mig misslyckad. Vi börjar med att få ordning hemma för att sedan kunna fortsätta med det rent kroppsliga. till att börja med måste jag våga släppa in min blivande boendestödjar i mitt kaous. Våga visa hur det ser ut, trots att det känns sjukt pissigt jobbigt! Så vi tar helt enkelt en sak i taget. 

nu är det dags att sluta skriva här och i stället förbereda mig för att mina gruppmedarbetare dyker upp för lite grupparbete. HT17 lider mot sitt slut och vi måste fokusera på de sista uppgifterna. 

Hej då så länge! 


Sluttampen

Hej bloggen! 

Nu börjar även HT lida mot sitt slut, det är en vecka kvar efter denna sedan skall allt vara klart. Jag börjar känna mig lite stressad... Bara se till att göra det bästa av saken. Ta en sak i taget och se hur det går. Just nu sitter jag i skolan och väntar på mina kurskamrater inför en gruppuppgift. Det känns som att vi är i fas med den i alla fall! 

IMG_20171006_111352

Den 15/Jan börjar VT18 vilket känns helt sjukt! Jag har snart läst halva detta program och för bara 2 år sedan trodde jag aldrig att jag i dag skulle sitta här i skolan och snart vara klar med juridikkursen innom socialt arbete. När jag gick ut gymnasiet 2013 trodde jag aldrig att jag skulle plugga på högskola så det känns sjukt overkligt fortfarande. Men här är jag i dag! registrerad inför nästa termin och bara väntar på att denna skall ta slut! 

IMG_20170919_185725

Jag har även vuxit i att börja förstå när saker inte längre är hållbara för mig själv och där av valt att ansöka om boendestöd helt frivilligt. Saker har börjat gå utför hemma och där av vände jag mig till socialpsykeatrin för stöd. Detta fick jag sms om i går var godkänt och att jag där med kommer att få en boendestödjare så förhoppningsvis kan jag få hjälp att få ordning på min tillvaro igen och börja må bättre! Jag blir stolt över mig själv då jag inser hur mycket jag har vuxigt. visst jag kan fortfarande få bakslag och inte se allt detta. Men jag är ändå så sjukt stolt över mig trots bakslag. 

Nu gäller det bara att fortsätta kämpa! Så hörs vi längre fram! 


2017-2018

Hej bloggen 

Nytt år, nya möjligheter. Jag skall försöka se till att bli bättre på att skriva igen. orken har verkligen inte funnits där, inte riktigt tiden heller. 2017 har varit ett händelserikt år på många olika plan och jag har vuxit något enormt under det gånga året. Året som gått har lärt mig så otroligt mycket om mig själv och min omgivning. på många plan har jag lärt mig vad som verkligen betyder något och vad som är av mindre värde för att just jag ska må bra! 

under 2017 har jag fått en timanställning som jag verkligen trivs med, jag har tagit mitt körkort, skrivit klart och blivit godkänd på min första A-uppsats. Börjat läsa juridikterminen (3dje terminen) klarat at de då första salstentorna  på den kursen. 

Jag har insett att det studieuppehåll inte alltid måste vara negativt utan att det även kan bidra till posetiva saker när oron väl har lagt sig. Jag har fått insikt i hur mycket jag gillar att plugga, hur kul det är att lära sig nya saker även om det känns ap piss svårt i bland! det är av motgångar vi blir starkare. 

Jag har förstått var jag har min pappa och hans fru samt börjat fundera på vart jag vill ha dem. Jag har lyssnat mer till mig själv och mina behov. Har även vart tillsammans med min underbara pojkvän i 1 år och lärt mig vikten av att känna sig älskad och att älska. 

Det känns så otroligt skönt att vara omgiven av människor som jag bryr mig om. Bekantskaper har skapats och formats, stärkts och skurit sig. allt har lärt mig något. 

Nu är det dags att avrunda det här då mina klasskamrater bör börja dropp in snart då vi skall ha ett grupparbete. Hoppas ert 2017 varit hyffsat och att 2018 kan bli bättre! Kramar på er så länge så hörs vi framöver under detta år. 


Årets viktigaste julklappar

Hej bloggen

Det var ett tag sedan jag skrev nu igen, men nu är det december, det är dags för julkort, julbak, julklapps inköp med mera. Därför vill jag passa på att tipsa om julklappar som kan göra skilnad för barn i behov av olika former av hjälp! 

Varje gåva dubblas

Som bloggare för varenda unge, vill jag tipsa om Unicefs gåvoshop där du kan ge bort ett gåvobevis till någon du tycker om! Det du köper bidrar till att ett barn kan få något som den behöver. samtidigt som den du ger beviset till kan känna att det gått till något bra. Gå in på länken och titta på den perfekta julklappen redan i dag!  unicef.se/gavoshop

Barn i snön

En annan bra tanke är att skänka ett bidrag till Maskrosbarn, djurens vänner eller någon annan förening eller organisation man anser gör ett bra arbete! många barn har inte en bra jul, för många är julen en jobbig tid full med alkohol, bråk, och oro. 

Kramar 


Buss 676

Hej Bloggen 

Klockan är 21.47 och jag sitter på bussen från Norrtälje in till stan. nästa station är söderhalls trafikplats så det är en bra bit tills jag är hemma igen. Jag har katt och resväska med mig, ångest och ett otroligt sug efter alkohol sitter i kropen. Jag är röksugen trots att jag inte rökt på över en vecka snart. Jag har komponerat ett sms till N medan mina tårar ran i stillhet på mina kinder. 

Jag älskar verkligen honom så att det gör ont i hela kroppen. Smsade han och hoppades att han inte läser det fören han kommer hem, vet inte hur han kommer ta det och ville inte att han skall köra om han tycker messet är jobbigt. så fort jag tänker på känslorna så börjar mina tårar att rinna igen. Det blir bara för mycket i bland. ser knappt tangenterna. Fy sjutton vad jag hatar alla mina känslostormningar. vill ha en flaska vodka och tre paket cigg! 

Inget är Ns fel och jag har inte smsat att jag vill göra slut utan snarare att jag älskar honom så mycket att jag inte vet vart jag skall ta vägen. hoppas bara att han förstår att det är det som jag menar. Vill inte kasta bort allt på att jag är patetisk och känslig i bland. det handlar ju bara om att jag inte känner mig sedd/älskad och inte riktigt kan läsa av honom. känner mig super duper fånig när jag tänker på anledningen till att jag valde att åka hem nu i kväll. allt för att N lät och såg så tvekande ut då jag sa att jag kunde sova kvar en natt till. kändes i hela kropen som att han ville att jag skulle åka hem trots att han sa något annat och det gjorde ont. fick mig att må illa och inte veta vad jag skulle känna. Jag är så jävla patetisk och dum. Hel veckan har jag varit så jäkla känslig. ändå är det inte förstgångn jag haft svårt att läsa av N men denna gång gjorde mer ont och vet ej varför. ne nu måste jag sluta skriva innan jag börjar tok grina. 

Kramar så länge. 


inte sponsrat

Hej bloggen 

Jag som fattig student är väldigt noga med vart jag handlar, jag letar rabbater och andra bra och ha grejer för att få min ekonomi att gå runt. Jag letar saker åt både mig själv och åt min katt. En grej jag använder mig mycket av nu mera efter att ha sett det mycket på youtube är https://www.bonusway.se?r=3309827). Genom deras sida hittar man både rabatter och  olika procent som man får tillbaka utav den summan man handlar. De har både massor av affärer för människor och några för djur. 

detta är inget sammarbete utan bara ett tips från mig till er! 

kramar så länge. 

 


Skriv ett inlägg

Här kan du skriva en hälsning, en tanke, en fråga eller något annat du har lust med :)

Jag läser och svarar så fort jag kan <3

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Jag förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.

Bloggkalender

«januari 2018»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013

  Statistik

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 45
  Totalt: 9154

  Gästboken

  Här kan du skriva en hälsning, en tanke, en fråga eller något annat du har lust med :)

  Jag läser och svarar så fort jag kan <3

   
   
   
  :) ;) :D :( :O :P :| :S 
   

  Jag förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.

  Ge gärna lite feedback

  Är den nya utformningen bra?